Verhuizing - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Frans Gouwenberg - WaarBenJij.nu Verhuizing - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Frans Gouwenberg - WaarBenJij.nu

Verhuizing

Door: Frans

Blijf op de hoogte en volg Frans

08 Oktober 2005 | Thailand, Bangkok

He hallo,

Het is rond ik ga verhuizen, weg uit Boonmee Appartment. Ik zal de komende tijd, waarschijnlijk wel, de rest van de tijd dat ik in Thailand zit mijn bivak in Saowanee Apartment houden. Het adres heb ik wel maar dat is in het Thais, dus ik denk niet dat jullie daar iets wijzer van worden (ik in ieder geval niet).

Er is natuurlijk niks mis mijn huidige appartement, maar een Nederlander heeft het in zijn aard (in tegenstelling tot een Thai) om als het enigszins mogelijk is, geen genoegen te nemen met wat hij heeft. Ik vorm wat dat betreft geen uitzondering, en zo kwam het dat ik zo´n twee weken geleden met een collega van me wat te zat brainstormen over mijn huidige situatie en de mogelijkheden tot verbeteren hiervan.
Mijn actieve zoektocht begon in Noord-Pattaya. Ik heb daar een aantal kamers van het Astoria Hotel bekeken. Mijn collega heeft daar een paar maanden gewoond en dat beviel hem toen prima. Omdat hij een contract voor langere tijd had, viel de prijs toen der tijd ook mee (6000baht/mnd). Maar tijden blijken al snel te veranderen in Thailand, want toen ik het een en ander ff met de manager ging bespreken bleek te prijs te zijn gestegen tot 24.000baht/mnd. Heeft natuurlijk allemaal te maken met het komende topseizoen, er zijn namelijk veel mensen die hier tijdens de koude winter van Europa even komen opwarmen.

Jammer, kans verkeken, maar niet getreurd, via via kwam me ten ore dat er vlak bij Pattaya een nieuw appartementencomplex uit de grond is gestampt, ongeveer 5 min van beachroad.
Het ligt aan een zijstraat van de Sukhumvit. Kale huur voor dit stulpje is 4500 baht/mnd en dan heb je appartement dat eigenlijk is bestemd voor 3 mensen. Twee kamers, douche, open keuken, ach je kent het wel. Ongemeubileerd dat dan weer wel, of beter gezegd, dat dan weer niet. Ik heb er nog wel een fridge en een groot bed bij kunnen bedingen en airco en tv (satelliet-verbinding)waren gelukkig al aanwezig.

De zaakjes even doorgenomen op het werk, (zei betalen nu namelijk mijn huidige appartement)of het mogelijk is om zo snel mogelijk naar mijn nieuwe ‘grib’ te verhuizen. En dat bleek dus vandaag (zaterdag 10 okt red.) al te kunnen. Dus ik ga zo mijn spullen inpakken en dan ga ik met Martin naar Sjonnie´s nieuwe penthouse, met een werkelijk spectaculair uitzicht op Pattaya!!.
Martin helpt me ff met de verhuizing (hij heeft een auto), ik namelijk echt verstandig, maar met twee koffers op de scooter over de Sukhumvit, lijkt ook mij een beetje te veel van het goede.

De spullen dus droppen en dan moet ik alleen nog ff langs een zaakje voor wat beddengoed en handdoeken etc. Want het is natuurlijk geen hotel waar alles voor je wordt geregeld, zoals ik bij Boonmee wel gewend ben.
Maar het kleine ongemak van het zelf regelen van die dingen wegen niet op tegen de voordelen die dicht bij Pattaya wonen geeft!!!
Ik zal vanmiddag even wat foto’s maken van de mijn nieuwe omgeving en het uitzicht, deze komen dan volgende week weer op de site te staan. Daarnaast zal ik ook nog ff proberen om wat typische Thaise zaken, die me de eerste maand zijn opgevallen (verbaast hebben!!!) vast leggen op de gevoelige plaat, zodat jullie een beetje een beeld van de omgeving kunnen vormen.

Ik ben Frans gouwenberg en dit was mijn nieuws voor deze week!

p.s.: Het onderwerp voor volgende week is nog in nevelen gehuld, maar het zou zomaar kunnen dat het een soort van ‘Pinkeltje Omnibus’ opbouw krijgt. Je weet maar nooit!!

• 08 Oktober 2005 - 07:40

Willem:

Dus al weer een andere woning. Dus nu alleen nog een vrouwtje en dan ben je daar helemaal gezeteld. Mooi, mooi. Oja maar hoe staat het met je werk daar met de machine, misschien kun je daar volgende keer iets over vertellen. Ps ik doe nu TBK kop in LW en zit nog steeds in gr en de motor is af. even antwoord op je mailtje. gr

• 08 Oktober 2005 - 08:45

Pim En Ad, Enkhuizen:

Alles onder controle, dat is wel duidelijk ! Hoe ervaar jij de weers omstandigheden daar ? Sabine en Frits kennen Pattaya van vorige vakantie ! Schitterende foto´s van haar gezien. We zijn benieuwd hoe het je verder vergaat ! Groeten !

• 08 Oktober 2005 - 22:21

Stikkie:

Geweldig frans schrijven zoals je spreekt.

• 09 Oktober 2005 - 10:57

Robbert En Marian:

Hoi Frans
    Blij te horen dat alles goed met je gaat en je eigen stekkie aan het creeeren bent.

• 13 Oktober 2005 - 08:48

Sjaak Vrenegoor:

Lekker Frans dat het je lekker gaat. je schrijft alsof je naast me staat te praten. geniet ervan want een halfjaar is niets. succes

• 13 Oktober 2005 - 09:12

Paul:

Gefeliciteerd met je moeder.

• 14 Oktober 2005 - 13:40

Robbert:

Zo ken ik je weer, ziet er vriendelijker uit zo. Prettig weekend in ieder geval.