Update
Door: Frans
Blijf op de hoogte en volg Frans
26 November 2005 | Thailand, Pattaya
Het is wel grappig waarom ze dat feest houden, ze bedanken bij dit feest namelijk het water dat ze gebruiken. Alle Thaise dames dossen zich extra mooi uit en dan ’s avonds gaat iedereen naar het strand of zoals in ons geval naar een groot meer om een offer te maken. Dit zijn dan bloemstukjes met een kaarsje erop, en dan moet je ook nog wat van jezelf meegeven, zoals een plukje haar en een afgeknipte nagel.
Aangekomen bij het meer, zagen we overal op het water al bloemstukjes met brandende kaarsen drijven, en dit was natuurlijk best een geinig gezicht. Ik kreeg er dus ook wel zin in om ff die offer te water te laten gaan. Dus ik stapte snel de auto uit pijpjes omhoog en te water met die handel. Maar dit was een beetje te simpel gedacht, in het water gaan is goed, maar dan moet je dus eerst ff de kaarsjes en wierookstokjes in de brand steken en serieus doen. Je houdt dus het bloemstukje omhoog in je handpalmen en je denkt even aan hoe goed het water wel niet voor je is geweest dit jaar. Daarnaast is het heel belangrijk dat je spijt betuigd van wat je het water dit jaar wel allemaal niet hebt aangedaan.
De Thai neemt dit erg serieus, dus uit respect, heb ik een tijdje naar mijn kaarsje gestaard en de mimiek op serieus gezet en toen mijn offer gebracht. Hoe dan ook, het water zal mij het komende jaar weer goed gezind zijn.
Deze week heb ik eigenlijk tot nu toe weinig dingen beleefd, maar er staat weer gepland weekend voor de deur, of beter gezegd zondag voor de deur. Vanaf morgen ga ik namelijk de wondere wereld van stilte en gewichtloosheid ontdekken. Ik heb me opgegeven voor een PADI open water diving course yeh baby!!!! Dat yeh baby hoort er niet bij maar dat vindt ik wel mooi klinken. Het idee is om in drie zondagen het duikbrevet te gaan halen. Met dit brevet kun je bijna over de gehele wereld deelnemen aan duiken tot een diepte van 18m en hiervoor spullen huren. We worden om 9:30 bij de boot verwacht en gaan dan naar een eilandje in de buurt waar we eerst wat theorie krijgen voorgeschoteld en daarna in ondiep water de basisprincipes bijgebracht krijgen. Ik ben dus erg benieuwd hoe het gaat bevallen, maar ongetwijfeld wordt het erg mooi.
En dan nog even het belangrijkste van de update, en deze is dan ook speciaal gericht naar S.N. uit M. Ik begrijp heel goed dat het dit jaar moeilijk wordt om mijn deurtje niet te passeren. En ook het klimaat hier (warm en vochtig) is niet prettig voor uw schimmel, maar zou het enigszins mogelijk zijn om toch nog wat in mijn schoen te stoppen. Het mag ook gewoon in Nederland afgeleverd worden. Ik namelijk speciaal mijn laarzen hiervoor thuisgelaten en dan vraag ik wel aan mijn moeder of ze ze met een wortel bij de schoorsteen kan zetten, zodat Piet er goed bij kan. Wat het cadeau is maakt niet zoveel uit (geen roe), als het maar tot tenminste april 2006 houdbaar is, of per post naar Thailand kan worden gestuurd.
Nou dit was het weer voor deze week, voor iedereen van jullie die nog gewoon zoals het hoort aan Sinterklaas doen i.p.v. kerstmis, alvast een heerlijk avondje toegewenst (maandag over een week)!
Tot ziens
26 November 2005 - 09:17
Myrt:
Hey Skatje!!!
Ben weer mooi op de hoogte van al je belevenissen!! Blijft leuk om te lezen! Ben op het moment aan het werk. En buiten is het heeeel erg Nederlands weer... het sneeuwt. Tis hier dan ook erg rustig. Verder gaat het goed met me!
Kus Myrt -
26 November 2005 - 13:17
Marjolein:
Fransje...Hey...
Goed om te horen dat je al aaridig ingeburgerd raakt, zo ook in alle Thaise rituelen...'t zal een mooi gezicht zijn geweest. ( nu ineens moet ik denken aan deel 2 Bridget Jones..ook gezien toevallig..hihi)
Hier in Middenmeer alles rustig. Wel heeft vandaag in de rest van het land de winter zijn intrede gedaan. Om 02:00 vannacht nog steeds files in Nederland. Mensen stonden zelfs 11 uur in de file! Maar ja, hier dus niets aan de hand! Alleen koud en nat.
Ik zal S.N uit M wel even inlichten over jou ;).
Veel succes met duiken en tot mails!
Kus uit Middenmeer,
Marjolein. -
27 November 2005 - 15:34
Klaas:
Fransje,
Gaat je steeds beter af daar he. Nu je PADI halen, das wel supermooi. Als het je goed bevalt zou ik als ik jou was gelijk door gaan voor advantage. Suc6 en de groeten uit tukkerland -
27 November 2005 - 20:20
Jarno:
Ik dacht dat ze in Thailand het water wel zouden vervloeken na de tsunami. Mooi dat het goed met je gaat. Hier in Nederland worden alle voetbalwedstrijden afgelast en de dagen zijn kort. Gedraag je een beetje in Thailand, want de sint schrijft alles op in zijn grote boek. Groeten uit Groningen. -
28 November 2005 - 12:21
Kajee:
Kerel!
Dacht dat je al in de zak onderweg was naar Spanje aangezien jullie voor lopen in de tijd en we je al even gemist hadden..
Hier gaat het goed, op dit moment zijn we de hertentamens aan het inplannen.. Mooie actie overigens dat duiken, dat staat zeker ook nog op mijn lijst van -things to do before you die-! Hoe is het op het werk? Bevalt het wat? Ben benieuwd, ga me maar eens een weg banen door een halve meter sneeuw in dit kutter-land, op weg naar college..
hou hem heel! -
28 November 2005 - 21:16
Paul:
Niet verkouden worden!
(duiktip) -
30 November 2005 - 08:10
He Fransie:
ik hoop een enkeltje thailand te krijgen van de Sint. Je hoort het wel. Kuz Annelies -
09 December 2005 - 22:45
Annemiek:
Heej frans,
Alles nog steeds goed daar? En, heeft de sint nog aan je gedacht afgelopen maandag? Ik wacht weer op je volgende verhalen, veel succes weer aankomende week!
Liefs, Annemiek